Kapcsolódó receptek
Tejszínes mascarpone krém (tortába, cupcake-re, burkolókrémnek)
Habkönnyű, nem túl édes, kellemesen vaníliás, hófehér, stabil, könnyen elkészíthető. Ezek a szavak jellemzik a tejszínes mascarponekrémet, amellyel remekül lehet díszíteni a muffinokat, bevonni vele egy egész tortát, de a csodás íze miatt, sütemények töltelékének is használható. Tejszínes mascarpone krém hozzávalók: 400 ml laktózmentes habtejszín 500 g laktózmentes mascarpone 100 g porcukor 2 csomag habfixáló […]
Churros
A Churros. Ez a mennyei spanyol édesség, amely nem más, mint olajban sült égetett tészta. Annyiban tér el csupán a klasszikus égetett tészta recepttől, hogy kevesebb tojást keverünk a tésztába. Hiszen ebben az esetben egy sűrűbb masszára van szükségünk, mint például egy eclairfánk esetében. Főleg streetfoodként ismert, többnyire karamell szósszal és csokoládé szósszal fogyasztják. Oldalunkon […]
Shakshuka – az izraeli lecsó
Egy igazán kiadós reggeli étel, melyben minden benne van, amire a szervezetnek szüksége van, hogy kellő energiánk legyen egész délelőtt: rost (zöldségek, fehérje (tojásfehérje), zsír (tojássárgája, olaj). Most egy nagyon „alap” shakshuka receptet mutatunk be, de csak úgy mint a magyar lecsót, ezt is lehet turbózni padlizsánnal, spenóttal, csípős paprikával, cukkinivel stb. Shakshuka – az […]