Húsvéti hidegtál
Kapcsolódó receptek
Tökös lepény fokhagymás tejföllel
A tök az a jószág, ami különösebb törődés nélkül is képes burjánzani a kertben, rengeteg termést hozva. Ha a tökfőzeléken és a rántott tökön túl szeretnénk felhasználni, készítsünk belőle egy finom, puha tökös lepényt! Tökös lepény fokhagymás tejföllel hozzávalók: 2 db világos húsú tök (pl. patiszon) + víz a főzéshez 4 db tojás 300 g […]
Almás palacsinta
A hagyományos palacsintánál könnyedebb, lényegesen gyümölcsösebb, és ami talán nem mellékes: jócskán kalóriaszegényebb palacsinta-verzió következik műsorunkban: Almás palacsinta hozzávalók: 2 db nagyobb vagy 4 db kisebb alma 1 db tojás 75 g gluténmentes liszt 1 csipet fahéj napraforgóolaj vagy kókuszzsír a sütéshez Almás palacsinta elkészítés: Az almákat meghámozzuk és lereszeljük. Nem kell kinyomkodni a levét. […]
Édes-savanyú csirke, főtt kölessel
Sokan idegenkednek az üveges, vagy por formájú, előre elkészített termékektől, főleg, ha olyasmi van az összetevők között, amikre allergiásak. Ha az étrended engedi, akkor nyugodtan használj konzerveket vagy üveges termékeket, hiszen az is az okosreceptek közé tartozik, hogy ha okosan használod a modern lehetőségeket :). Most az édes-savanyú csirkéhez használtunk üveges édes-savanyú mártást. Édes-savanyú csirke, […]