Kapcsolódó receptek
Répatorta recept
Puha textúrájával, finom édességével és gyengéd fűszeres ízével a répatorta a sütés világának időtlen klasszikusa. A 19. századi Angliában a maradékok gazdaságos felhasználásának szerény kezdeteitől kezdve ez az elragadó desszert tovább fejlődik, és világszerte a sütni és enni szeretők generációit nyűgözi le. Akár kezdő, akár tapasztalt vagy a sütés világában, ha valami új és izgalmas […]
Ez most mindenki kedvence: zabkeksz (édes és sajtos verzióban is)
A zabkeksz a mentes konyhának is sarkalatos pontja: nagyüzemben készíthető, sokáig eláll (bár gyorsan elfogy), egészséges, hiszen a zab révén sok benne a rost, és nem mellékesen, mind sós, mind édes változatban elkészíthető. Nem túlzás a cím: ez a zabkeksz tényleg mindenki kedvence lesz. Most külön mutatjuk az édes és a sós (sajtos) verzió receptjeit. […]
Trüffelkrém (tortához és cupcake-hez)
Ez a gazdag, brutál csokis krém elsőre nehéz feladatnak tűnhet, de mindössze két összetevőből áll: ugyanannyi tejszín, mint csokoládé. Receptünkben laktózmentes verziót olvashattok, hiszen a jó étcsokoládé nem tartalmaz tejszármazékot. Növényi alapú habtejszínből készítve pedig egy vegán csokoládékrémet is készíthetünk. Ha tejcsokoládéból szeretnénk krémet készíteni, ezt a tejcsokoládés krém receptet ajánljuk. Trüffelkrém hozzávalók: 500 ml […]