A házilag készült Baileys ajándéknak sem utolsó, de csak úgy, magunknak is érdemes összedobni az karácsonyi ünnepek környékén.
Házi Baileys laktózmentesen hozzávalók:
90 g kristálycukor
750 ml laktózmentes habtejszín
60 tej
300 g sűrített tej
700 ml whisky
175 ml presszó kávé
3 ek vanília aroma
Házi Baileys laktózmentesen elkészítése:
1. A cukrot egy száraz lábasban karamellizáljuk. Ezzel egyidejűleg a tejszínt és a tejet forrásig melegítjük.
2. A forró tejet és tejszínt apránként hozzáöntjük a karamellhez. Közben folyamatosan kevergessük. A hőkülönbség miatt gőz fog felcsapni, a karamell pedig össze fog állni, ezért ezt a részt nagyon óvatosan végezzük! Kevergessük amíg a karamell újra elolvad.
3. Hozzáadjuk a sűrített tejet, amikor feloldótott benne, akkor beleönthetjük a whiskyt, a kávét és a vanília aromát. 1-2 percig forraljuk, ezután üvegekbe töltjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd hűtőszekrényben tároljuk. Azonnal fogyasztható, de minél tovább áll, annál finomabb lesz. Tehát 1-2 napig érdemes hűtőben tartani, és minden nap felrázni az üveget, mielőtt megkóstolnánk. Hűtőszekrényben 2-3 hétig is eláll.