A csoki láva nemcsak a csokoládé szerelmeseinek kedvence, hanem mindenkié, aki valaha vágyott már édes ízre, és bár sokan téli édességnek gondolják, egészen nyugodt lehetsz abban, hogy az év minden szakában imádni fogod.
Csoki láva hozzávalók (6 személyre)
200 g étcsokoládé
70 g laktózmentes vaj
4 tojás
70 g porcukor
50 g gluténmentes liszt
A formák kikenéséhez:
1 ek laktózmentes vaj
1 ek holland kakaópor
Csoki láva elkészítése:
1. A sütőt előmelegítjük 200°C fokra, alsó-felső programon. A kis fém vagy kerámia sütőformákat először kikenjük vajjal, majd egyenletesen megszórjuk kakaóporral.
2. A csokoládét felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a felkockázott vajat. Keverjük össze amíg a vaj elolvad benne.
3. A tojásokat a porcukorral kihabosítjuk amíg halvány sárga színe lesz, a térfogata pedig a duplájára nő. Keverjük hozzá szilikon spatulával az olvadt csokihoz. Töltsük meg a formákat 3/4-ig, majd előmelegített sütőben süssük 8-10 percig. Ha tovább sül, nem lesz folyós a közepe, de az íze úgy is nagyon jó!
4. Sütőből kivéve még forrón borítsuk tányérra, azonnal fogyasszuk el. Friss gyümölcsökkel, tejszínhabbal, fagylalttal, lekvárral tálaljuk.