Szilvás-mákos morzsasüti
Kapcsolódó receptek
A legfinomabb sütőtök krémleves
A legfinomabb sütőtök krémleves hozzávalók: 1,5 kg sütőtök 1 egész fej fokhagyma 4 ek olívaolaj 2 szál friss rozmaring 2-3 L alaplé 2 ek őrölt gyömbér 1/2 tk őrölt kömény só, bors A tálaláshoz: laktózmentes vagy növényi tejszín hántolt tökmag A legfinomabb sütőtök krémleves elkészítése: 1. A sütőt előmelegítjük 200°C fokra, alsó-felső programon. Egy nagy […]
Bazsalikomos paradicsomleves
Paradicsomból sosem elég: nem unjuk meg sem télen, sem nyáron. Most a bazsalikomos paradicsomleves receptjével örvendeztetünk meg. Bazsalikomos paradicsomleves hozzávalók: 500 g paradicsom (vagy hámozott konzerv paradicsom) 1 db nagyobb vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 3 ek napraforgó vagy kókuszolaj 1 marék friss bazsalikom 1 ek sótlan ételízesítő só, bors 1 L alaplé vagy víz Bazsalikomos […]
Mézes-csípős csirkeszárnyak
A csirkeszárny nagyon alábecsült és gyakran gusztustalannak titulált része a madárnak. Pedig a csontok mellett megbúvó hús igazán zamatos. Kis mérete miatt hamar el is készül. Az árát tekintve (kg-ra számolva) az olcsóbb kategóriába esik. Ezért, ha szeretjük, mindenképp főzzük-süssük minél gyakrabban! Ebben a receptben, egy távolkeleti ízvilágú sült csirkeszárnyat mutatunk be, ami egyszerre édes, […]