A sült oldalast vagy nagyon szereti valaki, vagy nem. Ezzel a recepttel esélyt adhatunk még akár azoknak is, akik sosem szerették, mert ez a recept garantálja a puha omlósságot és a fantasztikus ízt is.
Sült oldalas hozzávalók:
1 kg oldalas (darabolva)
1 nagyobb vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 ek só
4-5 db egész feketebors
1 ek grill vagy sertéssült fűszerkeverék
3 ek napraforgóolaj
Sült oldalas elkészítése:
1. Az oldalasokat egy lábasba tesszük, annyi vizet öntünk rá amennyi éppen ellepi. Sózzuk, mellé tesszük a megtisztított és felszeletelt hagymát és fokhagymát, és az egész feketeborsot.
2. Fedő alatt, nagy lángon felforraljuk. Ekkor alacsonyabbra vesszük a hőfokot, és kb 1 órát főzzük ebben a gyönyöző aromás vízben.
3. A sütőt előmelegítjük 200°C fokra, alsó-felső programon, de ha van légkeveréses funkciónk, akkor azt is kapcsoljuk be.
4. A megfőtt húsokat lecsepegtetjük, tepsibe szedjük.
5. A fűszerkeveréket és az olajat elkeverjük, lekenjük vele a húsokat, és az előmelegített forró sütőben, 15 perc alatt pirosra sütjük.
6. Tálalhatjuk burgonyapürével, salátával, sültburgonyával, rizzsel, savanyúsággal.
Kalóriatartalom:
Kb. 250 kcal/100 gramm