Sült oldalas
Alapreceptek Húsételek

Sült oldalas

A sült oldalast vagy nagyon szereti valaki, vagy nem. Ezzel a recepttel esélyt adhatunk még akár azoknak is, akik sosem szerették, mert ez a recept garantálja a puha omlósságot és a fantasztikus ízt is.

Sült oldalas hozzávalók:

1 kg oldalas (darabolva)
1 nagyobb vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 ek só
4-5 db egész feketebors
1 ek grill vagy sertéssült fűszerkeverék
3 ek napraforgóolaj

Sült oldalas elkészítése:

1. Az oldalasokat egy lábasba tesszük, annyi vizet öntünk rá amennyi éppen ellepi. Sózzuk, mellé tesszük a megtisztított és felszeletelt hagymát és fokhagymát, és az egész feketeborsot.
2. Fedő alatt, nagy lángon felforraljuk. Ekkor alacsonyabbra vesszük a hőfokot, és kb 1 órát főzzük ebben a gyönyöző aromás vízben.
3. A sütőt előmelegítjük 200°C fokra, alsó-felső programon, de ha van légkeveréses funkciónk, akkor azt is kapcsoljuk be.
4. A megfőtt húsokat lecsepegtetjük, tepsibe szedjük.
5. A fűszerkeveréket és az olajat elkeverjük, lekenjük vele a húsokat, és az előmelegített forró sütőben, 15 perc alatt pirosra sütjük.
6. Tálalhatjuk burgonyapürével, salátával, sültburgonyával, rizzsel, savanyúsággal.

Kalóriatartalom:

Kb. 250 kcal/100 gramm

OkosReceptek
Az OkosReceptek nem diétás oldal és még csak véletlenül sem szeretnénk az étrendi terápiák meg a funkcionális táplálkozás mélységeibe belebonyolódni. Egyszerűen mi is csak szeretünk jókat enni, miközben odafigyelünk arra, hogy ne vigyünk be olyasmit a szervezetünkbe, ami árt nekünk, vagy amit egyszerűen nem akarunk bevinni.
https://okosreceptek.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük