Somlói revolúció (2014-es országtorta újragondolása gluténmentesen)
Kapcsolódó receptek
Hólabda (kozák sapka) glutén- és laktózmentesen
Kakaós piskóta lapok között finom vaníliakrém, kókusz és csokoládé köntös mögé rejtve. Klasszikus sütemény amiről nem is a karácsonyi, hanem a lagzis sütemények jutnak eszembe. Hólabda (kozák sapka) glutén- és laktózmentesen elkészítése: A kakaós piskótához: 5 tojás 100 g kristálycukor 80 g gluténmentes liszt 20 g holland kakaópor 1 csipet szódabikarbóna A vaníliás krémhez: 500 […]
Pizzatészta alaprecept (glutén- és tejmentes)
A pizza népszerűségét szerintem nem kell magyarázni. Az viszont már érdemelne néhány szót, hogy ha gluténérzékenyként szeretnénk pizzázni, a lehetőségek száma jelentősen csökken. Ezért jó, ha van a tarsolyunkban egy jól bevált és kipróbált pizza alaprecept gluténmentes és tejmentes verzióban is. Pizzatészta alaprecept (glutén- és tejmentes) hozzávalók: 185 ml langyos víz 1 csomag (7 g) […]
Habos-almás sütemény (glutén és tejmentes)
Ez a sütemény igazából a női szeszély ősziesített változata, lekvár helyett fűszeres alma töltelékkel. Habos-almás sütemény (glutén és tejmentes) hozzávalók: Az alma töltelékhez: 1,5-2 kg alma 100 g kristálycukor 1 tk őrölt fahéj 1/2 tk vanília paszta fél citrom leve 125 ml víz 1 csomag (40 g vaníliás pudingpor) A tésztához: 7 tojás sárgája 140 […]



