Kapcsolódó receptek
Sült padlizsán joghurtos öntettel
Szereted a padlizsánt, de nem tudod hogyan fogj hozzá otthon? Ez az egyik legjobb és egyben legegyszerűbb elkészítési módja a padlizsánnak! A sütőben karamellizálódva nyeri el az igazi zamatát. A padlizsán egyfajta szivacsként funkcionál, minden ízt magába szív. Imádja a fokhagymát, és remekül illik hozzá valamilyen zsíros, krémes öntet. Mi ebben a receptben natúr joghurtot […]
Marhahúsos nachos, házi sajtszósszal
Marhahúsos nachos, házi sajtszósszal hozzávalók: 500 g darált marhahús 2 ek olívaolaj 1 nagyobb fej vöröshagyma 2 ek paradicsompüré 4 gerezd fokhagyma só, bors 1 tk őrölt kömény 1 tk őrölt fűszerpaprika 75 ml víz A sajtszószhoz: 1 ek laktózmentes vaj/margarin 1 ek gluténmentes liszt 180 ml laktózmentes tej 180 g reszelt cheddár sajt 1 […]
Szatmári szilvatorta – 2008-as országtorta újragondolása mentes verzióban
A 2008-ban ország tortája díjat elnyert szatmári szilvatorta a különleges ízek kedvelőinek biztosan elnyerte a szívét. Aszalt szilvás-rumos piskóta, főzött csokoládékrém, főzött marcipánkrém, tejszínhab, pörkölt dió, és aszalt szilva díszítés tökéletes összhangja jellemzi ezt a tortát. És ugyebár, a névadó, a szatmári szilvapálinka, amit az isteni finom, szatmári szilvalekvár ízére cseréltünk le. Így az egész […]



