Szívesen ennél egy forró krémlevest, ami átmelegít a hűvös napokon? A gyömbéres sütőtök krémleves a legjobb választás lehet két okból is: egyrészt elképesztően finom, másrészt pedig mind a gyömbér, mind a sütőtök gyulladáscsökkentő hatásúak, tehát a gyulladáscsökkentő étrendbe is beleilleszthető.
Gyömbéres sütőtök krémleves hozzávalók:
1 darab 1 kilós sütőtök
2-3 szem burgonya
1 doboz növényi “tej”
1 fej vöröshagyma vagy 1 szál póréhagyma
1 fél tenyérnyi friss gyömbérgumó
pici kókuszzsír
szerecsendió
bors
alaplé vagy leveskocka
Gyömbéres sütőtök krémleves elkészítés
- A sütőtököt tisztítsd meg és vágd kockákra. A burgonyákkal hasonlóan járj el. A kockára vágott sütőtököt és burgonyát tedd annyi vízbe, hogy bőven ellepje, adj hozzá ételízesítőt vagy leveskockát és tedd fel főni.
- A hagymát vágd apró kockákra, a póréhagymát használsz, akkor azt karikázd fel. Bármelyiket használod, kevés zsíron pirítsd meg. Körülbelül húsz perc után, mikor a burgonya és a sütőtök kockák puhára főttek, add hozzá a pirított hagymát, és botmixer segítségével pépesítsd.
- Kis lyukú reszelőn reszeld bele a gyömbért, és egy csipet szerencsendiót is dobj bele.
- Keverd hozzá a növényi tejet és önts hozzá annyi vizet, hogy krémes, leveses állaga legyen, kóstolás után sózd/fűszerezd ízlés szerint
- Az egészet rottyantsd össze.
Kalóriatartalom:
Kb. 40 kcal/100 gramm