Somlói galuska (eredeti receptúra alapján, gluténmentes)
Kapcsolódó receptek
Pisztáciás macaron
Kétségtelenül a pisztácia imádók egyik kedvenc desszertje a pisztáciás macaron. Selymes és édes pisztácia töltelék a macaron héjak között, amiben egy ropogós meglepetés is megbújik. Pisztáciás macaron hozzávalók: 150 g mandulaliszt 150 g porcukor 2×55 g tojásfehérje 150 g kristálycukor 37 g ásványvíz 2 csepp zöld ételfesték gél A töltéshez: 200 g pisztácia krém ahány […]
Sárgabarackos-frangipános pite
Sárgabarackos-frangipános pite hozzávalók: 300 g mandulaliszt 250 g kristálycukor 200 g laktózmentes puha vaj/margarin 5 tojás 1 ek vanília aroma 1 csipet só 2 ek útifűmaghéj 10 db sárgabarack kimagozva 50 g szeletelt mandula 1 ek laktózmentes vaj/margarin 2 ek porcukor Sárgabarackos-frangipános pite elkészítése: 1. A sütőt előmelegítjük 180°C fokra, alsó-felső programon. Egy 23 cm […]
Karamellás flán (latin-amerikai krémdesszert)
Te is vágysz egy olyan ínycsiklandó édességre, ami szétomlik a szádban és feledhetetlen ízélményt ad? Akkor pont neked hoztuk el a Karamellás flán receptjét, ami egy latin-amerikai krémdesszert. Készítheted laktózmentes verzióban is. Lássuk a Karamellás flán titkait! Karamellás flán hozzávalók 10 tojás sárgája 370 ml tej 300 ml cukrozott sűrített tej 1 teáskanál vanília aroma […]