Csokoládés mandulatorta
Sütemények Torták és krémek

Csokoládés mandulatorta

Különleges alkalmakra, különleges torta dukál. A puha de mégis gazdag mandulás piskóta, a főzött csokoládékrém, és a ropogós pirított mandula tökéletes kombinációja.

Csokoládés mandulatorta hozzávalók (8 szeletes tortához):

A mandulás piskótához:
5 db tojás fehérje
120 g kristálycukor
1 csomag (8 g) vaníliás cukor
120 g mandula liszt

A csokoládé krémhez:
250 ml tej
1 csomag (40 g) csokoládés pudingpor
25 g kristálycukor
1 csomag (8 g) vaníliás cukor
100 g tejcsokoládé
100 g vaj/margarin

A ganache-hoz:
50 g tejcsokoládé
50 g étcsokoládé
50 g habtejszín

A díszítéshez:
50 g szeletelt mandula

Csokoládés mandulatorta
Csokoládés mandulatorta

Csokoládés mandulatorta elkészítése:

1. A sütőt előmelegítjük 160°C fokra, alsó-felső programon. Egy 16 cm átmérőjű tortakarikát kibélelünk sütőpapírral.
2. A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét a cukrokkal nem túl kemény habbá verjük. Két evőkanalanként bele forgatjuk a mandulalisztet, vigyázva, hogy a hab ne törjön össze.
3. Tortakarikába töltjük, majd előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük. Ez a fajta piskóta nem fog megemelkedni. Tömör és alacsony piskóta süthető belőle. Sütőből kivéve, fejjel lefelé fordítva hagyjuk teljesen kihűlni.
4. A krémhez a tejet a cukrokkal és a pudingporral csomómentesre keverjük. Beletördeljük a csokit, és sűrű krémet főzünk belőle. Öntsük át egy másik edénybe, amiben majd ki tudjuk habosítani a vajjal. Simítsunk a tetejére folpackot, így nem lesz bőrös miközben hűl. Amikor kihűlt, robotgép segítségével kihabosítjuk a szobahőmérsékletű vajjal.
5. A piskótát kivágjuk a tortakarikából, majd 2 vagy 3 felé elvágjuk vízszintesen. Megtöltjük a krémmel, majd a külsejét is körbe kenjük vele. 2 órát hűtőben dermesztjük.
6. A szeletelt mandulát száraz serpenyőben megpirítjuk.
7. A ganache-hoz a csokikat összetörjük, ráöntjük a tejszínt, majd 1 percig mikróba tesszük. Hagyjuk 1-2 percig állni, csak ezután kezdjük el összekeverni. A jól lehűtött tortát leöntjük a ganache-sal, majd mielőtt megdermedne, az oldalát szórjuk meg (panírozzuk) a pirított mandula szeletekkel.
8. A megmaradt hozzávalókból készíthetünk díszítést a tortára, de enélkül is mutatós lesz. Tegyük hűtőszekrénybe minimum 1 órára tálalás előtt.

Csokoládés mandulatorta videón:

@mardzsareta Válasz @vidirita150 részére Csokoládés mandula torta, főzött csoki krémmel🍫 #mandulatorta #csokoládésmandulatorta #csokitorta #csokoládé #okosreceptek #torta #tortakészítés #tortakészitésfolyamata #főzöttkrém #főzöttcsokikrém #tortadíszítés #tortakészítésfolyamata #tortakészítésházilag #tortakrém #ganache #szülinapitorta #cake #cakedecorating #caketok #chocolatealmondcake #chocolate #chocolatecake #glutenfree #glutenfreecake #mandulatorta #almondcake #cakefromscratch #cukrász #cukrászvagyok #confectioner ♬ Cake – Soft boy

Csokoládés mandulatorta
Csokoládés mandulatorta
OkosReceptek
Az OkosReceptek nem diétás oldal és még csak véletlenül sem szeretnénk az étrendi terápiák meg a funkcionális táplálkozás mélységeibe belebonyolódni. Egyszerűen mi is csak szeretünk jókat enni, miközben odafigyelünk arra, hogy ne vigyünk be olyasmit a szervezetünkbe, ami árt nekünk, vagy amit egyszerűen nem akarunk bevinni.
https://okosreceptek.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük