A puha, levegős, felhőszerű palacsintának ki tud ellenállni? Egy kiadós reggeli, vagy brunch elmaradhatatlan eleme, az amerikai palacsinta.
Amerikai palacsinta gluténmentesen hozzávalók:
350 g gluténmentes liszt
600 g laktózmentes tej
3 tojás
50 g kristálycukor
1 tk sütőpor
1 csipet só
zsiradék a sütéshez
Amerikai palacsinta gluténmentesen elkészítése:
1. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét robotgéppel kemény habbá verjük. Eközben a tojássárgájához adjuk a tejet, cukrot, sót, sütőport. Ezt – szintén robotgéppel – keverni kezdjük, közben evőkanalanként elkezdjük hozzáadni a gluténmentes lisztet. Folytassuk a keverést amíg csomómentes, egynemű tésztát kapunk.
2. A tésztához öntjük a felvert tojáshabot, és szilikon spatulával összekeverjük.
3. Serpenyőben olajat hevítünk, és 2-3 kisebb tésztahalmot sütni kezdünk, közepes fokozaton. Vigyázzunk, a cukortartalom miatt hamar megéghet!
4. Mikor a tészta tetején kis buborékok jelennek meg, szilikon lapáttal alányúlva fordítsuk meg. Folytassuk ilyen módon a sütést, amíg a tészta el nem fogy.
5. Juharsziruppal, mézzel, jammel, friss gyümölcsökkel tálaljuk.