Almás palacsinta
Kapcsolódó receptek
Hummusz
Renesszánszát éli a csicseriborsó ebben a fantasztikusan finom, vegán, tápláló hummuszban. Az külön nagyszerű a hummuszban, hogy pofonegyszerű elkészíteni. Hummusz hozzávalók: 2 csicseriborsókonzerv (2×400 g) 2 gerezd fokhagyma fél citrom leve 2 ek tahini (szezámpaszta) 2 extra szűz olívaolaj 1 tk őrölt kömény só, bors Hummusz elkészítése: 1. A csicseriborsót leszűrjük. Igazán krémes lesz a […]
Zellerkrémleves
A zellergumót önmagában nagyon kevesen használják. Pedig kiváló vitaminforrás, és alacsony kalóriatartalmú zöldség. Nemcsak a húslevesbe főzve állja meg a helyét, hanem ízletes krémlevesként is. Zellerkrémleves hozzávalók: 1 db nagyobb zellergumó (kb 400 g) 1 nagyobb fej vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma 1 csokor petrezselyemzöld 2 evőkanál olaj 500 ml zöldség alaplé vagy víz 200 ml […]
Diós piskóta
Könnyű légies diós piskóta receptet hoztunk, ami a diótorta, vagy akár a somlói galuska remek alapanyaga lehet. A dión kívül más olajos maggal is elkészíthető, mint például mogyoró vagy mandula. Ha már ismeritek a kakaós piskóta receptünket, akkor látni fogjátok, hogy az elkészítése teljesen megegyezik ezzel! Diós piskóta hozzávalók: (21 cm átmérőjű tortaformához) 7 tojás […]