Áfonyás keksz
Sütemények

Áfonyás keksz

A keksz azért remek találmány, mert tele lehet pakolni laktató és tápláló kiegészítőkkel, de úgy tudunk belőle gyorsan falatozni, hogy nemcsak az éhségünket csillapítjuk, hanem még az ízlelőbimbóinkat is kényeztetjük. Most az áfonyás keksz lesz a nagy kedvenced!

Áfonyás keksz hozzávalók:

170 g laktózmentes vaj/margarin
80 g kristálycukor
1 csomag (8 g) vaníliás cukor
1 tojás
150 g gluténmentes liszt
1 tk sütőpor
120 g friss áfonya

Áfonyás keksz elkészítése:

1. A sütőt előmelegítjük 180°C fokra, alsó-felső programon. Egy szokványos, nagy méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral.
2. A puha vajat/margarint a cukrokkal kihabosítjuk, fehéredésig. Beledolgozzuk a tojást.
3. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a legvégén pedig az áfonyát. Vigyázzunk, hogy az áfonya szemek ne törjenek össze túlságosan.
4. Teáskanállal halmokat teszünk a sütőpapírral bélelt tepsire. Hagyjunk helyet köztük, mert sütés közben nőni fognak.
5. Előmelegített, forró sütőben 15-20 percig sütjük. Figyeljük, hogy amikor a széle kezd megbarnulni, vegyük ki.
6. A tepsiben hagyjuk langyosra hűlni, ez idő alatt tovább fognak még sülni. Végül rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.

Tipp: áfonya helyett bármilyen bogyós gyümölcsöt használhatunk hozzá.

Kalóriatartalom:

Kb. 290 kcal/100 gramm

 

OkosReceptek
Az OkosReceptek nem diétás oldal és még csak véletlenül sem szeretnénk az étrendi terápiák meg a funkcionális táplálkozás mélységeibe belebonyolódni. Egyszerűen mi is csak szeretünk jókat enni, miközben odafigyelünk arra, hogy ne vigyünk be olyasmit a szervezetünkbe, ami árt nekünk, vagy amit egyszerűen nem akarunk bevinni.
https://okosreceptek.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük