A keksz azért remek találmány, mert tele lehet pakolni laktató és tápláló kiegészítőkkel, de úgy tudunk belőle gyorsan falatozni, hogy nemcsak az éhségünket csillapítjuk, hanem még az ízlelőbimbóinkat is kényeztetjük. Most az áfonyás keksz lesz a nagy kedvenced!
Áfonyás keksz hozzávalók:
170 g laktózmentes vaj/margarin
80 g kristálycukor
1 csomag (8 g) vaníliás cukor
1 tojás
150 g gluténmentes liszt
1 tk sütőpor
120 g friss áfonya
Áfonyás keksz elkészítése:
1. A sütőt előmelegítjük 180°C fokra, alsó-felső programon. Egy szokványos, nagy méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral.
2. A puha vajat/margarint a cukrokkal kihabosítjuk, fehéredésig. Beledolgozzuk a tojást.
3. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a legvégén pedig az áfonyát. Vigyázzunk, hogy az áfonya szemek ne törjenek össze túlságosan.
4. Teáskanállal halmokat teszünk a sütőpapírral bélelt tepsire. Hagyjunk helyet köztük, mert sütés közben nőni fognak.
5. Előmelegített, forró sütőben 15-20 percig sütjük. Figyeljük, hogy amikor a széle kezd megbarnulni, vegyük ki.
6. A tepsiben hagyjuk langyosra hűlni, ez idő alatt tovább fognak még sülni. Végül rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.
Tipp: áfonya helyett bármilyen bogyós gyümölcsöt használhatunk hozzá.
Kalóriatartalom:
Kb. 290 kcal/100 gramm