Sült padlizsán joghurtos öntettel
Kapcsolódó receptek
Somlói revolúció (2014-es országtorta újragondolása gluténmentesen)
Az egyik legfinomabb, és legegyszerűbben elkészíthető országtorta! Semmilyen flancos vagy nehezen beszerezhető hozzávaló nem kell hozzá, és az elkészítése sem igényel mester-cukrász szintet. Az íze pedig tökéletesen hozza a somlói élményt. Sőt, aki nem kedveli az étcsokoládét, annak ez még jobban is fog tetszeni! Ha szeretnéd inkább az igazi somlóit elkészíteni, akkor ahhoz is van […]
Svájci vajkrém
Az egyik legfinomabb vajkrém, sütemények és torták díszítéséhez: bemutatkozik a svájci vajkrém. Svájci vajkrém hozzávalók: 10 tojás fehérje 400 g porcukor 440 g laktózmentes vaj 1 ek vanília aroma Svájci vajkrém elkészítése: 1. A tojásfehérjét a porcukorral vízgőz fölött hőkezeljük. Maghőmérővel ellenőrizzük a hőmérsékletét. A szalmonella 70°C fok felett pusztul el, ha 71-72 fokon tartjuk […]
Égetett tészta alaprecept
Az égetett tésztából (choux pastry) készült desszertek személyes kedvenceim. Mégis nagyon ritkán készítem. És amikor igen, akkor pedig nem eleget. Ebből a tésztából készül a nálunk méltán híres képviselőfánk, az eclair fánk, a profiterol, de még a churros is. A kényesebb fajta sütemények közé tartozik, odafigyelést igényel az elkészítése. Égetett tészta hozzávalók: 120 ml laktózmentes […]