Szereted a padlizsánt, de nem tudod hogyan fogj hozzá otthon? Ez az egyik legjobb és egyben legegyszerűbb elkészítési módja a padlizsánnak! A sütőben karamellizálódva nyeri el az igazi zamatát. A padlizsán egyfajta szivacsként funkcionál, minden ízt magába szív. Imádja a fokhagymát, és remekül illik hozzá valamilyen zsíros, krémes öntet. Mi ebben a receptben natúr joghurtot használtunk, de próbáld ki joghurt helyett tejföllel is, vagy akár egy frissítő tzatzikivel.
Sült padlizsán joghurtos öntettel hozzávalók:
3 db padlizsán
6 ek olívaolaj
só
150 g natúr joghurt
fél ek fokhagymakrém
fél citrom leve
1 csokor friss bazsalikom
Sült padlizsán joghurtos öntettel elkészítés:
1. A sütőt előmelegítjük 190°C fokra, alsó-felső programon. Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
2. A padlizsánokat megmossuk, hosszában kettévágjuk. Éles késsel rácsosan bevagdossuk. Mindegyiket megkenünk 1-1 evőkanál olívaolajjal, alaposan megsózzuk, majd a vágott felével lefelé, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
3. Forró sütőben 40-45 percig sütjük, amíg teljesen megpuhul a padlizsán húsa, és szép aranybarnára sül a vágott oldala.
4. A joghurtos öntethez a joghurtot a fokhagymakrémmel és a citromlével elkeverjük. Ízesíthetjük tovább ízlés szerint zöldfűszerekkel.
5. A megsült padlizsánokat locsoljuk meg ezzel a joghurtos öntettel, és szórjuk meg felaprított bazsalikommal.
Kalóriatartalom:
Kb. 60 kcal/100 gramm