Sült padlizsán joghurtos öntettel
Csőben sült receptek Zöldséges receptek

Sült padlizsán joghurtos öntettel

Szereted a padlizsánt, de nem tudod hogyan fogj hozzá otthon? Ez az egyik legjobb és egyben legegyszerűbb elkészítési módja a padlizsánnak! A sütőben karamellizálódva nyeri el az igazi zamatát. A padlizsán egyfajta szivacsként funkcionál, minden ízt magába szív. Imádja a fokhagymát, és remekül illik hozzá valamilyen zsíros, krémes öntet. Mi ebben a receptben natúr joghurtot használtunk, de próbáld ki joghurt helyett tejföllel is, vagy akár egy frissítő tzatzikivel.

Sült padlizsán joghurtos öntettel hozzávalók:

3 db padlizsán
6 ek olívaolaj

150 g natúr joghurt
fél ek fokhagymakrém
fél citrom leve
1 csokor friss bazsalikom

Sült padlizsán joghurtos öntettel elkészítés:

1. A sütőt előmelegítjük 190°C fokra, alsó-felső programon. Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
2. A padlizsánokat megmossuk, hosszában kettévágjuk. Éles késsel rácsosan bevagdossuk. Mindegyiket megkenünk 1-1 evőkanál olívaolajjal, alaposan megsózzuk, majd a vágott felével lefelé, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
3. Forró sütőben 40-45 percig sütjük, amíg teljesen megpuhul a padlizsán húsa, és szép aranybarnára sül a vágott oldala.
4. A joghurtos öntethez a joghurtot a fokhagymakrémmel és a citromlével elkeverjük. Ízesíthetjük tovább ízlés szerint zöldfűszerekkel.
5. A megsült padlizsánokat locsoljuk meg ezzel a joghurtos öntettel, és szórjuk meg felaprított bazsalikommal.

Kalóriatartalom:

Kb. 60 kcal/100 gramm

OkosReceptek
Az OkosReceptek nem diétás oldal és még csak véletlenül sem szeretnénk az étrendi terápiák meg a funkcionális táplálkozás mélységeibe belebonyolódni. Egyszerűen mi is csak szeretünk jókat enni, miközben odafigyelünk arra, hogy ne vigyünk be olyasmit a szervezetünkbe, ami árt nekünk, vagy amit egyszerűen nem akarunk bevinni.
https://okosreceptek.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük