A padlizsán és a cukkini alapvetően semleges ízét remekül ki lehet egészíteni a hús, a fűszerek a sajt, és a sütőben sütés remek kombinációjával. Ha csőben sült, töltött cukkini vagy padlizsán receptet keresel, akkor megtaláltad!
Darált hússal töltött cukkini/padlizsán, csőben sütve hozzávalók:
1 nagyobb vagy 2 kisebb cukkini
1 db padlizsán
500 g alacsony zsírtartalmú darált sertéshús
1 nagyobb fej vöröshagyma
2 ek napraforgóolaj
só, bors
1 tk fokhagymapor
1 tk őrölt kömény
1 ek fűszerpaprika
szükség esetén 1-2 dl víz vagy alaplé
200 g laktózmentes sajt, reszelve
Darált hússal töltött cukkini/padlizsán, csőben sütve elkészítése:
1. Először elkészítjük a húsos tölteléket. A hagymát apróra vágjuk, olajon üvegesre pároljuk. Beletesszük a darált húst, fehéredésig pirítjuk. Megszórjuk a fűszerekkel, és lefedve pároljuk, amíg a hús megfő. Ha szükséges 1-2 dl vizet vagy húslevest önthetünk alá.
2. A sütőt előmelegítjük 180°C fokra, alsó-felső programon.
3. A cukkinit és a padlizsánt megmossuk, hosszában ketté vágjuk. A közepüket kaparjuk ki. Minden mélyedést bőségesen töltsünk meg a húsos raguval.
4. Szórjuk meg őket reszelt sajttal, és forró sütőben addig sütjük, amíg a zöldséges megpuhulnak, a sajt pedig megpirul a tetején.
Kalóriatartalom:
Kb. 120 kcal/100 gramm