Csőben sült padlizsán, cukkini
Csőben sült receptek Egytál ételek Húsételek

Darált hússal töltött cukkini/padlizsán, csőben sütve

A padlizsán és a cukkini alapvetően semleges ízét remekül ki lehet egészíteni a hús, a fűszerek a sajt, és a sütőben sütés remek kombinációjával. Ha csőben sült, töltött cukkini vagy padlizsán receptet keresel, akkor megtaláltad!

Darált hússal töltött cukkini/padlizsán, csőben sütve hozzávalók:

1 nagyobb vagy 2 kisebb cukkini
1 db padlizsán
500 g alacsony zsírtartalmú darált sertéshús
1 nagyobb fej vöröshagyma
2 ek napraforgóolaj
só, bors
1 tk fokhagymapor
1 tk őrölt kömény
1 ek fűszerpaprika
szükség esetén 1-2 dl víz vagy alaplé
200 g laktózmentes sajt, reszelve

Darált hússal töltött cukkini/padlizsán, csőben sütve elkészítése:

1. Először elkészítjük a húsos tölteléket. A hagymát apróra vágjuk, olajon üvegesre pároljuk. Beletesszük a darált húst, fehéredésig pirítjuk. Megszórjuk a fűszerekkel, és lefedve pároljuk, amíg a hús megfő. Ha szükséges 1-2 dl vizet vagy húslevest önthetünk alá.
2. A sütőt előmelegítjük 180°C fokra, alsó-felső programon.
3. A cukkinit és a padlizsánt megmossuk, hosszában ketté vágjuk. A közepüket kaparjuk ki. Minden mélyedést bőségesen töltsünk meg a húsos raguval.
4. Szórjuk meg őket reszelt sajttal, és forró sütőben addig sütjük, amíg a zöldséges megpuhulnak, a sajt pedig megpirul a tetején.

Csőben sült padlizsán, cukkini
Csőben sült padlizsán, cukkini

Kalóriatartalom:

Kb. 120 kcal/100 gramm

OkosReceptek
Az OkosReceptek nem diétás oldal és még csak véletlenül sem szeretnénk az étrendi terápiák meg a funkcionális táplálkozás mélységeibe belebonyolódni. Egyszerűen mi is csak szeretünk jókat enni, miközben odafigyelünk arra, hogy ne vigyünk be olyasmit a szervezetünkbe, ami árt nekünk, vagy amit egyszerűen nem akarunk bevinni.
https://okosreceptek.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük