Ki mondta, hogy forrócsokit csak ősszel és télen ihat az ember? Hűvös reggeleken az év bármely pontján jól esik ez a lélek-melengető forró ital.
Hagyományos forró csokoládé hozzávalók (4 személyre):
500 ml laktózmentes tej
50 g porcukor
25 g cukrozatlan kakaópor
125 g étcsokoládé
Hagyományos forró csokoládé elkészítése:
1. A csokoládét felaprítjuk, mély tálba tesszük.
2. A tejet a porcukorral felforraljuk, bele tesszük a kakaóport, alaposan elkeverjük, majd újra felforraljuk.
3. A cukros-kakaós tejet a csokoládé darabokra öntjük. 1-2 percet hagyjuk állni, majd keverjük össze az egészet.
4. Hogy igazán krémes legyen, botmixerrel 5 percig mixeljük.
5. Poharakba töltjük és azonnal kínáljuk.
Hagyományos forrócsoki recept és elkészítés videó:
@mardzsareta Forrócsoki ☕ laktózmentesen és tejmentesen is elkészíthető🤎 ha tejcsokival keszítitek, szerintem érdemes kihagyni belőle a porcukrot, hogy ne legyen túl édes😊 Hozzávalók: 500 ml laktózmentes/növényi tej 50 g porcukor 25 cukrozatlan kakaópor 125 g étcsoki #okosreceptek #forrócsoki #forrocsoki #hotchocolate #laktozmentes #laktózmentes #lactosefree ♬ Chocolate – Muspace Lofi
Kalóriatartalom:
Kb. 150 kcal/100 gramm