Sütemények

Fanta szelet glutén-és laktózmentesen

A Fanta szelet a gyerekkor ízét idézi – puha kakaós piskóta, könnyű túrós krémmel, amiben felfedezhető a citrusos fanyarság, a tetején pedig narancsos, zselé szerű réteg rikít.

Fanta szelet glutén-és laktózmentesen hozzávalók:

A piskótához:
5 tojás
100 g kristálycukor
80 g gluténmentes liszt
20 g holland kakaópor
1 csipet szódabikarbóna

A túrókrémhez:
500 g laktózmentes túró
250 g laktózmentes vaj
220 g porcukor
1 citrom reszelt héja

A Fanta zseléhez:
700 ml Fanta (bármilyen tetszőleges narancs ízű üdítőital jó)
2 csomag (80 g) vaníliás pudingpor
50 g kristálycukor

Fanta szelet glutén-és laktózmentesen

Fanta szelet glutén-és laktózmentesen elkészítése:

1. A sütőt előmelegítjük 160°C fokra, alsó-felső programon. Egy 21×30 cm nagyságú szögletes tepsit kibélelünk sütőpapírral.
2. A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéhez hozzáadjuk a cukrot és elkezdjük felverni. A sárgáját is kihabosítjuk, amíg halványsárga színe lesz és megnő a térfogata. A két habot óvatos mozdulatokkal, szilikon spatulával összekeverjük. Amikor a két tojáshab elkeveredett, apránként elkezdhetjük hozzáadni a szódabikarbónával és kakaóporral elkevert lisztet, kb. 2-3 evőkanálnyi adagokban. Spatulával forgatjuk bele a száraz anyagokat, az edény falát simogatva. Tepsibe öntjük a masszát és 160°C fokon 25 percig sütjük. Sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni.
3. A túrókrémhez először a puha vajat a porcukorral alaposan kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a túrót és a citromhéjat. Egynemű krémet keverünk amit végül a kihűlt piskótára kenjük.
4. A zseléhez a Fantát csomómentesre keverjük a pudingporral és a cukorral. Folyamatos kevergetés közben sűrűre főzzük, majd hagyjuk kihűlni, mielőtt a túrókrémre öntenénk. Simítsunk rá folpackot, hogy hűlés közben ne bőrösödjön. Végül a hideg „fantás pudingot” egyenletesen oszlassuk el a sütemény tetején.
5. Egy éjszakára tegyük hűtőbe, ezután tetszőleges méretű és formájú szeleteket vágunk belőle.

OkosReceptek
Az OkosReceptek nem diétás oldal és még csak véletlenül sem szeretnénk az étrendi terápiák meg a funkcionális táplálkozás mélységeibe belebonyolódni. Egyszerűen mi is csak szeretünk jókat enni, miközben odafigyelünk arra, hogy ne vigyünk be olyasmit a szervezetünkbe, ami árt nekünk, vagy amit egyszerűen nem akarunk bevinni.
https://okosreceptek.hu