Kapcsolódó receptek
Ropogós sült csülök
A németek egyik legjobb találmánya a ropogós bőrű, szaftos húsú sült csülök. Aminek a kulcsa a ropogósra sült bőr. Ropogós sült csülök hozzávalók: 1 nagyobb egész csülök (kb 1,5-2 kg) 2 db babérlevél 4-6 gerezd fokhagyma 1 nagyobb fej vöröshagyma 10 szem feketebors 1 ek só 3 dl sör (elhagyható) 2 ek sertészsír víz Ropogós […]
Szilvagombóc torta (2010-es országtorta újragondolva glutén és laktózmentesen)
2010-ben a szilvagombóc torta volt talán az első országtorta, ami rendkívül széles körben ismertté vált. Erre még én is emlékszem, hogy a nagymamámnál voltunk vendégségben húsvétkor, és erre az alkalomra rendelt szilvagombóc torta volt a desszert (2010 tájékán még javában glutén evő voltam). Nem csoda, hiszen ilyen különleges módon betöltött tortát azelőtt nem sokan láthattak. […]
Házi bodzaszörp
Aktuális! Virágzik a bodza amiből remek szörpöt készíthetünk otthon is, minden különösebb erőfeszítés nélkül. Házi bodzaszörp hozzávalók: 10-12 db tenyérnyi nagyságú bodzavirág 2 db nagyobb citrom 2 kg kristálycukor (vagy ennek megfelelő édesítőszer) 6 L víz 30 g citromsav Házi bodzaszörp elkészítése: 1. A cukrot felfőzzük a vízzel, amíg a cukor elolvad benne. Hagyjuk kihűlni. […]