Kapcsolódó receptek
Édes bundáskenyér (francia pirítós)
Bundáskenyér édesen, ha egy igazán bőséges és laktató reggelire vágysz, de már unod a sós változatot. Édes bundáskenyér (francia pirítós) hozzávalók: 2 db tojás 1 tk vanília aroma 50 ml laktózmentes/növényi tej 1 csipet fahéj 4 szelet gluténmentes (vagy a diétánknak megfelelő) kenyér olaj a sütéshez A tálaláshoz: méz gyümölcsök ízlés szerint Édes bundáskenyér (francia […]
Pörkölt
A magyar gasztronómia egyik fő alappillére: a pörkölt. A magyar konyhára nagyon igaz, hogy ha pörköltet tudsz készíteni, szinte bármit meg tudsz főzni. Hiszen gondoljunk csak bele, mennyi ételünk kezdődik pörkölt alappal, úgy mint a gulyásleves, paprikáskrumpli, halászlé, krumplis tészta, borsópörkölt, karfiolpörkölt stb. Pörkölt hozzávalók: 1 kg sertéscomb 1 nagyobb fej vöröshagyma 1 evőkanál fűszerpaprika […]
Epres piskótatekercs
A csodás friss eprek egy újabb remek felhasználási módja! Epres piskótatekercs hozzávalók: 5 tojás 100 g gluténmentes liszt 1 csipet szódabikarbóna 100 g kristálycukor 500 g friss eper 500 ml laktózmentes habtejszín 2 csomag habfixáló 100 g porcukor Epres piskótatekercs elkészítése: 1. Elkészítjük az 5 tojásos világos piskótát normál méretű szögletes tepsiben. 2. Egy konyharuhát […]