Gluténmentes karamellizált ostyatörmelék (fagylaltra, süteményekhez, pohárkrémekhez)
Kapcsolódó receptek
Sárgabarack dzsem házilag
A magyar konyhában – főleg a cukrászatban – nagyon nagy szerepe van a sárgabarack lekvárnak, hiszen a lekváros palacsintától kezdve a zserbóig bezárólag kifejezetten sokszor használjuk. Ha pedig olyan szerencsés helyzetben vagyunk, hogy a rendelkezésünkre áll friss barack, akár a piacról, akár a kertünk végén álló barackfáról, dzsemet készítve tartósítani tudjuk azt. A lentebb megadott […]
Almás kevert sütemény
Elképesztően puha, egyszerű, almás kevert sütemény receptje következik a sorban! Almás kevert sütemény hozzávalók: 2 db nagyobb alma 2 tojás 150 g kristálycukor 2 csomag (16 g) vaníliás cukor 100 ml napraforgóolaj/kókuszolaj 200 ml laktózmentes tejföl 100 g kukoricaliszt 200 g gluténmentes liszt 1 csomag (12 g) sütőpor 1 tk őrölt fahéj Almás kevert sütemény […]
Szabolcsi almás máktorta (2012-es országtorta újragondolása mentes verzióban)
Az összetevőket tekintve ez az egyik legegyszerűbb országtorta. Semmilyen extra gasztronómiai tudást nem igényel. Az egyetlen bökkenő a 6 db piskótalap sütésénél akadhat, melyet cukrászműhelyekben, az ipari sütőben egyszerre meg lehetne sütni, de mivel ez nem alap háztartási berendezés, időigényesebb a lapok sütése. A torta 12 vékony rétegnyi tökéletes ízharmónia, melyet a mák, a vanília […]



