Pezsgőkrémes macaron
Kapcsolódó receptek
Diós kosárka
A kosárkának senki nem tud ellenállni, ha pedig diós, akkor még ünnepi alkalomra is illik, például lakodalmas süteménynek, így a lagzis sütemények közül nem maradhat el a diós kosárka sem, ami puha linzer tésztából, baracklekvárból, és diós habcsók töltelékből áll. Diós kosárka (lagzis sütemény) hozzávalók: A tésztához: 300 g gluténmentes liszt 200 g laktózmentes vaj vagy […]
Diós linzer (barna linzi)
A dió a karácsonyi konyha-forgatag alap kelléke, de a mi égövünkön a dió az alap élelmiszerek közé tartozik, így egész évben jó ötlet a linzertésztát egy kis dióval „felütni”. Mutatjuk, hogy hogyan! Diós linzer (barna linzi) hozzávalók: 300 g gluténmentes liszt 20 g darált dió 200 g laktózmentes vaj/margarin 100 g kristálycukor 1 tojás 1 […]
Málna curd
A lemon curd mintájára bármilyen gyümölcsből lehet curd-öt készíteni. Ezúttal málnásat készítettük el, de nyugodtan próbálgassuk a lenti recept alapján más gyümölccsel is! Málna curd hozzávalók: 250 g málna (friss vagy fagyasztott is lehet) 110 g kristálycukor 3 db tojás 100 g laktózmentes vaj Málna curd elkészítése: 1. A málnát villával összetörjük, és kis lyukú […]