Nemcsak finom, de gyönyörűségesen szép is a klasszikus görög saláta, ja, és persze egészséges! Íme a görög saláta recept!
Görög saláta hozzávalók:
1 fejes saláta
300 g koktél paradicsom
1 kígyóuborka
1 nagyobb lilahagyma
200 g fekete olívabogyó
200 g feta sajt
1 ek szárított oregánó
4 ek olívaolaj
fél citrom leve
Görög saláta elkészítése:
1. A fejes salátát leveleire szedjük, kissé felaprítjuk majd alaposan megmossuk őket, és egy tál közepére helyezzük.
2. A koktélparadicsomokat félbe vágjuk, a lilahagymát vékony karikákra, az uborkát és a feta sajtot kockákra vágjuk. Az olívabogyóval együtt a saláta levelek tetejére szórjuk a hozzávalókat.
3. Megszórjuk az oregánóval, majd alaposan meglocsoljuk olívaolajjal és citromlével.
Tipp: a salátát úgy tálaljuk, hogy nincs összekeverve, így sokkal gusztusosabb lesz. Illetve ha a kígyóuborka magjait kikaparjuk, nem lesz a saláta annyira „vizes”.